Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Godt Nytår

2011Posted by Philip Jensen Thu, December 29, 2011 22:12:16

Så er året ved at gå på held og tanker glider mod oplevelser fra 700 - 800 sømil, 27 havne med lige så mange for det meste venligsindede havnefogder, vi med det Gode skib Liss, har besøgt i sejlsæsonen 2011.

Et stort antal gæster har vi haft ombord, store og små og vi har været inviteret på besøg, når vi har anløbet fremmede havne og gode venner har stået klar. Vi har beværtet vore gæster efter bedste evne, kaffe er drukket, vin er skænket og stor kokkekunst er udøvet på grill og to spritblus.

Forskellige senarier har vi oplevet og for at nævne et par stykker, så har vi har mødt Queen Mary og sejlet om kap med Danmarks hurtigste sejlbåd i Øresund. Og set marsvin danse omkring os i Lillebælt. Vi så på nudister i Taarbæk og i Angleholm mødte vi festklædte unge mennesker i galla, uanset hvor vi kom i byen.

Vi har set afslappede, lækre, solbadende sommertøser og en sovende svabergastlærling i cockpittet, dog ikke samtidig. Vi hyggede og badede med børn og bonusbørnebørn på Nekselø. Vi oplevede krabbevæddeløb i Juelsminde og mødte en hattedame på Samsø der udbetalte provision i form af kindkys. Vi hørte nostalgisk popmusik i Gilleleje, oplevede en sangerinde på Poul Krebs hotellet der sang, så der kunne opstå fugtige øjne uden påviselig grund - og undrede os over høj musik i Rørvig, til langt ud på natten. I Odden havn oplevede vi ved selvsyn udkants Danmark, storblomstret voksdug, tørretumbler der kørte i døgndrift og en havnefest der blæste væk og druknede i regn. Vi spiste Peters Hornfisk og talte med tyskere på Ærø - og arrangerede det store, kolde dessertbord i Svendborg. Gode ski- venner åbnede sejlklubben og serverede det store kolde morgenbord i Vordingborg og vi spiste æblekage på kroen i Nyord. Vi havde vindstille i Køgebugt, undgik storm og tordenvejr i Dragør og landede søndag formiddag i Svanemøllen...

Liss er afrigget og puttet for vinteren, som dog lader vente på sig. Temperaturerne er som dem vi havde enkelte dage under sommertogtet, ca. 10 grader, mod 13 grader i sommer. Forskellen er, at det ikke regner helt så meget nu.

Allerede nu går det mod lysere tider. Julen varer lige til påske, så derfor flytter nissen med og holder øje for os, indtil vi igen piller presenningen af i påskedagene og og forsigtigt vækker Liss i sit vinterhi.


Indtil da... alle gode venner og veninder, store og små af "Det Gode skib Liss", tak for mange fine timer, vi glæder os til mange timer sammen med jer i det nye år.

Besætningen ønsker dig og dine, et rigtig godt og lykkebringende nytår.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa Hansen Fri, December 30, 2011 20:03:31

Kære Philip & besætning.
Herfra skal der lyde et RIGTIG godt nytår, tak for skønne og dejlige stunder her og der, og ikke mindst i Svendborg med en udsøgt dessert, og skæg oplevelse i en lille båd... Vi glæder os til forhåbentlig, at nyde flere af slagsen i 2012...men nu hvor vejene er lidt skilte, kunne det være rart, med lidt lyd..bib bib.. Du er savnet hos en lille mand :o)