Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Carpe Diem og Carbon2

2011Posted by Philip Jensen Fri, September 09, 2011 22:21:08

Yachtskipperen har travlt med at sikre, at den kommende regering, bliver komplementærfarven til rød og blå, så med den gamle dreng Horats ord i frisk erindring om at få noget ud af dagen… og sæsonen… når det er tørvejr, luftede svabergasterne ”Det gode skib Liss”.

Inden turen kunne gå nordover i frisk østligvind, måtte svabergastlærlingen dog i gang med spand og lænsepumpe, da de sidste ugers massive regn havde skænket adskillige liter til bunden af Liss kistebænke.

Alene på sundet var Liss ikke, da sejlklubber fra Dragør til Helsingør, tilsyneladende brugte dagen til kapsejlads. En sejlbåd skabte særlig opmærksomhed, da den med kurs direkte mod ”Det gode skib Liss” nærmede sig med foruroligende fart - og gled forbi ganske få meter, agten om. Det viste sig at Jesper Bang sad ved roret i Carbon 2 - det sker ikke så tit, at Liss får mulighed for at måle sig med Danmarks hurtigste sejlbåd.

Der blev lagt til i den lille idylliske havn Taarbæk, der blandt andet er kendt for skolen med den bedste udsigt og den smukkest beliggende skolegård og så ikke at forglemme, er skolen den Yachtskipperens far har gået på.

Da Svabergastlærlingen er en videbegærlig ung mand, blev der foretaget et besøg i den nordlige ende af badestranden Bellevue, kendt for at huse nøgne og homoseksuelle besøgende. For et kvalificeret udbytte af et antropologisk studie som dette, bør man nok bruge længere tid. Dog blev det tydeligt for besætningen, at læder og skind, måske nok kommer fra koen, men… en minimumsalder på 80, rigtig meget sol og ganske få gram fedt, gør et eller andet ved den menneskelige hud.

Efter denne for besætningen skelsættende oplevelse, blev der provianteret is, mælk og Cola og turen gik igen sydover. Vel retur, blev dagen afsluttet med eksklusiv middag, med der tilhørende stempelkandekaffe.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Henrik B Sat, September 10, 2011 21:07:31

Sikken en skude. Og det er skibet jeg taler om .

Posted by Philip Jensen Sat, September 10, 2011 09:31:20

ja, men fortvivl ikke, Rupee kommer helt sikkert ind på en flot 3 plads. Og ja det var imponerende, Carbon sejler mere end 10 knob i 3 sekundtmeter.

Posted by Peter Sat, September 10, 2011 07:30:57

Danmarks hurtigsted sejlbåd ... ???? Betyder det, at LISS kun er nr. 2? Det lyder som en spændende oplevelse og ganske imponerende et skue, ud fra dit billede af Carbon 2.