Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Sommertogt del to

2014Posted by Philip Jensen Fri, July 18, 2014 10:53:44

Besætningen på ”Det gode skib Liss”, svabergasten og Svabergastlærlingen, forsætter sit sommertogt i hjemlige farvande og sætter kursen sydover.

Dog er det lige før togtet stopper, inden det er kommet i gang, da en defekt benzinslange, sender de dyrebare dråber ud i Øresund i stedet for ind i motoren… og så kommer man ikke så langt. En kortvarig overvejelse er, om sommertogtet skal foregå udelukkende for sejl… men en hurtig reparation for dog motoren i gang efter noget tid.

Første etape går til den lille og lidt oversete havn på Stevns, Bøgeskov. Undervejs i solnedgangen serverer lærlingen en gryderet ala Thrane, med hjemmebagt flute, som indtages uden besvær i den svage vind.

En fyrlinje på 216 grader og to båker over et, er navigationsmuligheden besætningen har, for at komme helskinnet ind i haven. Det lykkes uden at vække de øvrige sejlere, end ikke naboen ”Humle” registrerer at ”Det gode skib” glider ind… måske fordi kølen sætter sig i mudderet og sidder uhjælpeligt fast. Det positive er, at der bliver en rolig nat, uden vuggen.

Inden Lærlingen kryber til køjs, vil han sætte landstrøm på skibet og der bliver derfor drejet på alle havnens elektriske installationer. Der kommer ikke landstrøm til ”Det gode skib”, men havnen er totalt mørklagt, al eklektisk lys er forsvundet.

Svabergasten og Lærlingen kikker på hinanden og beder en stille bøn til de to røde fyr båker, der skal lede skibene i havn, ikke er slukket.

Et billede af en defekt benzinslange og en Svabergastlærling der må knokle for hyren.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ingrid-Margrethe Fri, July 18, 2014 18:42:17

Hvor må det være dejligt, at ha' en så dygtig, engageret og lærenem lærling med på togt smiley