Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Regnvejr og eftertanke

2014Posted by Philip Jensen Sun, June 08, 2014 22:51:40

Det er lidt ærgerligt at rende ind i regn og blæst, når forsommertogtet kun varer en uge. Man kan selvfølgelig ta´ regntøj på og holde godt fast, når bølger og vind løber i hver sin retning, men besætningen på dette togt, er mere til at blive i havn.

Også fordi besætningen forstiller sig, at sommertid, ferietid, svensk grundlovsdag en stor Marina, vil gøre sit til, at alt syder af liv. Men nej, alt er lukket og slukket. End ikke havnefogeden, der ellers nok plejer at dukke op, når der skal indkasseres havnepenge, er at finde nogen steder.

Da Lærlingen alligevel skal sættes på færgen mod Helsingør, vælger besætningen i stedet at ta´ bussen til Helsingborg, for nu skal der rigtig shoppes igennem.

Men, men men… svenskeren går meget op i at holde deres nationaldag i hævd – og det gælder også de der arbejder i butikker. Så alt er lukket, det er umuligt at shoppe noget som helst.

Et sted er dog åbent, Maria Kirken. En stor flot teglstenskirke bygget for 600 år siden. Går man meget op i den præcise datering på hvornår håndværkerne har bygget på hvad i kirken, har man under orglet ophængt en tidstavle, der i detaljer fortæller bygningens historie.

Det der imponere besætning mest ved kirken, er hvordan man havde valgt at præsenterer Kristuskransen, eller ”Livets perler” som de også bliver kaldt. Man siger at perlerne ”rummer livets grunderfaringer” og ”symboliserer en vej mod at blive et helt menneske, finde fodfæste, glæde og sammenhæng”. Altså et redskab, til at finde fokus og indre ro.

Det nye for besætningen og sikkert også mange besøgende i kirken er, at Livets Perler findes i kirkerummet, i fysisk form, som fodboldstore perler i glas eller keramik! Så i stedet for at bære kransen om håndlet, møder man ved at gå gennem kirkerummet, alle 8 perler og kommer symbolikken igennem.

Fine tekster og bønner er der ved hver ”perle”. Et eksempel er ”Nattens perle” som meget naturligt er sort og står for det sorteste i livet, frygten angsten, – det som dræner livet for kraft og mod.

Oversat fra svensk lyder noget af teksten nogenlunde sådan her;

”Hold dig ikke tilbage, at stoppe op ved det mørke og sorte er nødvendigt.

Husk, der findes altid et lys i mørket også selvom vi ikke altid ser det.

Ingen er overladt til sig selv. Vær ikke bange”.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.