Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

kulturel kæberasler

2014Posted by Philip Jensen Sun, June 01, 2014 22:26:10

Fin sejlads fra Landskrona, omtrent stik nord til Helsingør. 5 – 6 sekundmeter bidevind og en sø der er til have med at gøre.

Undervejs sydfra, med anløb i Helsingør Nordhavn, er besætningen som altid ude i noget der ligner matematiske beregninger. For hvordan er det lige det lader det sig gøre, at komme igennem sundets smalleste sted, Helsingborg og Helsingør – uden at komme i nærkontakt med den evigt pendulerende færgefart, tankskibe og andre sejlskibe?

Helt som det plejer, holder de matematiske beregninger fint. Hører end ikke de fem korte trut i hornet, som besætningen lærte at kende, på samme position sidste sommer. Som på signalsprog betyder; ”jeg er i tvivl om Deres hensigter”.

Velankommet fortsætter besætningen på ”Det gode skib Liss” ufortrødent med at opleve den ene kulturel- kulinariske oplevelse efter hinanden. Lørdag har besætningen inviteret en af Fredensborgs driftigste og dejligste kvinder på middag (roligt Kronprins Frederik, det er ikke din hustru)

Her bliver der disket op med Laks á la Liss, grønsager à la Svabergast og alt det andet lækre, á la Yachtskipper. Tilberedt på grill, tilsat krydderier fra hele verden og ”Det gode skib Liss” velassorterede krydderihylde.

”Den driftige kvinde” og besætningen, får efter middagen selskab af den ”den tidligere ejer”, dennes hustru og deres gæster og måske er der tale om en form for fælles, nærmest religiøs oplevelse.

I hvert fald er der tale om en musisk genfødsel og euforien ingen ende tage, da den musikalske musikduo fra Nordjylland, ”Sussi og Leo” gør sit indtog på havnen i Helsingør. Ikke et øje er tørt og der bliver, sunget svajet og danset til musikken. Der er tale om en kulturel kæberasler, der vælter de fleste omkuld og et sceneshow der ikke overlader noget til fantasien. Faktisk er oplevelsen så stor, at flere forlader koncerten før tid. Måske de lige skal nå forbi det store udvalg af merchandise der er med på tour. Trusser med Sussi og Leo, Spillekort med Sussie og Leo, kopper med Sussi og Leo...
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.