Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Så er vi gang

2014Posted by Philip Jensen Mon, May 19, 2014 23:00:27

Så er sæsonen 2014 for alvor i gang, med hvad det indebærer af regn, sommervejr og overfyldte havne.

I den første rigtige sejlweekend i år, kommer Svabergastlærlingen og svabergast, lørdag, en tur til Flakfortet. Vinden er frisk og vandet fladt, så der bliver med lærlingen ved roret, logget 6 - 7 knob. Sejl og rig opføre sig eksemplarisk, så konstateringen er, at det er monteret helt efter forskrifterne. Herligt.

I dejligt solskin, indtages frokosten i cockpittet, alt imens havnemanøvre og gamle træskibe beundres. Pålægssammensætningen og mængden af den, er nok ikke helt autoriseret i forhold til Emma Gad og Fru Hüttemeier, men besætningen bliver enige om, at det går jo nok, når nu mødrene ikke er der til at kommentere.

Efter frokost og dresseret, frugt med skyyyr... som nu hedder skiiir, bliver der købt årskort, så nu skal "Det gode skib Liss" blot sørger for at komme 8 - 9 gange til øen, så er indkøbet en helt fornuftig forretning.

Søndag står også i sejladsens tegn og desværre også i vejrgudernes tegn og de er ikke venlig stemt. Karina og Mark besøger "Det gode skib Liss" og det er planen at Mark (og Karina) skal prøve at sejle for første gang. Men til trods for Karinas skråsikre udmelding om, at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning, så var det alligevel lidt for fugtigt og lidt for blæsende til, at det bliver til en hyggetur for de 2 sejldebutanter.

Til gengæld bliver der råhygget i stor stil under dæk. Regnen trommer på ruffet og der er fuldt blus på olielampen og alverdens kulinariske oplevelser fra det Ishøjske køkken. Hjemmeagt kage og lækre sandwich, ja, så er regnvejret til at holde ud.

Men lige så snart der er overblik over alle involverede kalendere og der er styr på vejrudsigten, skal de to Sejldebutanter fra Ishøj på vandet igen – og så er planen vi også at komme ud af kahytten, op i cockpittet og ud af haven.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.