Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Det danske vejr...

2015Posted by Philip Jensen Sat, July 25, 2015 13:57:47

Det danske vejr og den sydlige del af Kattegat viser sig denne sommer fra en noget umedgørlig side. Vindmåleren melder ind i mellem 12 – 15 sekundmeter, der ofte kommer fra den forkerte retning, i forhold til hvor ”Det gode skib Liss” gerne vil hen, uden alt for meget besvær.

Undtagelse er heller ikke det lille svenske fiskerleje Viken, der er målet for dagens ben på sommertoget. Svabergastlærlingen er ved roret det meste af tiden. En rullende sø fra nord og vind fra vest, gør de blot 12 sømil fra Gilleleje, til en noget bumpet og ujævn affære.

Den lille fiskerihavn og byen med mange fine og velholdte huse, er et populært turistmål, eftersigende også for danskere. Mange lokale kører til havnen for at hygge, købe is, eller spise på et af de tre spisesteder. I aften og nattetimerne, er det sommerferieramt, lokale ungdom, der underholder.

Til trods for at have konsulteret flere elektroniske opslagsværker, lykkedes det ikke besætningen at finde ud af, hvorfor der flere steder i byen, under det svenske flag, er anbragt engelske og amerikanske. Måske Inga som besætningen møder, siddende ved siden sin noget kolde ”newest boyfriend” kan hjælpe. I hvert fald er hendes tonefald og accent tydeligt amerikansk, om end hun befinder sig i en skånsk sommer by.