Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Nordens Maimi

2015Posted by Philip Jensen Thu, July 02, 2015 00:07:23

Med afgang fra Svanemøllen er destinationen i første omgang Sydsjælland og Stevns, men som det åbenbart er besætningens lod, er det ikke altid vejr, vind eller mangel på samme gør det muligt at komme frem, indenfor nogenlunde ordentlig tid.

Så undervejs er der tid til rengøring, en enkelt regnbyge og en udsøgt middag, inden der et sted midt i Køgebugt, ændres kurs. Besætningen beslutter i stedet for at gå mod øst og Skanör. Beskrevet i turistguiden som Sveriges svar på Skagen og i historiebøgerne som et handelsmekka for 700 – 800 år siden. På store markeder blev der solgt sild og handelsvare fra hele Europa.

Skanör havn er i dag populær, servicen og faciliteterne fine, den kvindelige del af besætningen mener havnefogeden storcharmør, og man kan mod et mindre depositum, låne cykler, hvilket besætning gør.

Der er et ret veludviklet livredningstjeneste på de store sandstrande der omkranser havnen. I bedste Baywatch sejlere de rundt på vandscooter og der er bygget nogle imponerende Lego look- alike skure de kan sidde og holde øje i.

Måske er det der, de unge mennesker opholder sig. For det undre besætningen undervejs på cykelturen, at det er begrænset hvad de møder af unge mennesker. Derimod møder de mange ret modne mennesker, nogen ville nok sige overmodne. På en cafe sidder en tro kopi af Clark Gabel og holder hof og da der lyder motorstøj fra gaden, er der en årgang tæt på pensionsalderen der fræser rundt i en Ford Cortina, der er tæt på at være antikvitet. Men det forhindrer ham ikke at stoppe op og sludre med to gråhårede, ældre kvinder. Senere skal den samme scene gentage sig, denne gang bare med en ældre mand der kører Volvo. Spekulationerne hos besætningen går på, om Skanör måske mere er Nordrens Miami, end den er Sveriges Skagen.