Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Bøgestrøm og lange bade

2014Posted by Philip Jensen Sat, July 19, 2014 01:01:47

Når man går igennem Bøgestrømmen er det godt enten at have en kortplotter, et opdateret søkort, et elektroniske søkort, eller en svabergastlærling som er god til at "spotte" bøjer. "Det gode skib Liss" er heldigvis veludstyret hvad det angår og har det hele. Så de mange sving, de mange bøjer og det evigt alarmerende ekkolod, der skal holdes øje med, klares uden problemer. Når ekkoloddet, "råber alarm" og viser kun 1 meter vand, bliver der lidt stille på skibet, indtil det går op for besætningen at det må være ålegræs der snyder og der faktisk er de 2,35 meter som søkortet siger.

Den lille perle Nyord, er målet for dagens sejlads, men der er alt desværre optaget, ud i tredje position, må Besætningen konstatere under en hurtig havnerundfart. Sejlerne og deres familier, sidder i cockpittet og nyder deres middage i det fantastiske vejr og kun hvis "Det gode skib" kommer lidt for tæt på deres millioninvesteringer, kan det blive lidt flakken med øjnene. Men det gør Liss jo ikke.

I stedet bliver det hyggelige Kalvehave, som ligger næsten lige under Dronning Alexandrines Bro, der forbinder Sjælland og Møn. Her oplevede "Det gode skib" endnu en gang at sidde fast inde i havnen, dog ikke mere alvorligt end at bakgearet kan håndterer det - og så det, at der er ventetid ved morgenbadet.

Det sidste er der dog en forklaring på. Nemlig at Svabergastlærlingen føler sig meget privilegeret over, at der ikke er sat tidsbegrænsning på det varmt vand. "Man kan jo bade i timevis" som han udtrykker det... Og det resulterer altså i, at vi er adskillige, svedende halvnøgne mænd der venter.... og venter

Heldigvis får lærlingen også tid til at hente nybagt, varmt morgenbrød, dække bord og brygge kaffe til den trætte Svabergast, så lidt undskyldt er han.