Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Imens vi venter…

2013Posted by Philip Jensen Wed, July 31, 2013 15:53:13

Når nu sommeren indbyder til det, og ”Det gode skib Liss” er i dok et døgns tid, er der forskellige sysler besætningen kaster sig over.

Man kan jo kikke på den flotte fyr Kåre, en Daniel Agger looke a like - at håndterer sit værktøj, for at klargøre ”Liss” til, at komme videre på sommertogtet.

Og der er selvfølgelig rengøring, kronikskrivning, indkøb, længere samtaler med Bente og Bent på nabobåden Julie, der er opkaldt efter barnebarnet.

Og så skal lyde et undskyld til ”restaurant Sakkes Holm”, hvis der plusedelig stiller rigtig mange sultne sejlere hos jer, 5 minutter i lukketid. Så er det nok fordi de har læst vores logbog

Sagen er, nemlig at ”Skakkes Holm”, der praktisk talt er beliggende ganske få meter fra ”Det gode skibs” stævn, skilter med Danmarks største buffet, frokost og aften. Besætningens øvelse, går så ud på at holde øje, dels med klokken og dels hvor fyldte fadene er.

Når så det er ved at være det tidspunkt hvor restauranten lukker ned for frokost eller aftenbuffeten, er det yachtskipper og svabergast slår til. Sådan ca. så sent at de er ved at lukke - og så tidligt der stadig er næsten fyldte fade, er scenariet som følger;

”Der er altså 5 minutter til vi lukker” siger den unge, lyshårede, smilende servitrice, undskyldende.

”Ja, vi er lidt sent på den” bemærker besætningen. ”Vi har sejlet hele dagen og ærligtalt temmelig sultne”.

”Sikke et pænt sted I har her” indskyder yachtskipperen og ser oprigtig ud.

”Tak”.

”Men vi er sultne… smider du alt her dejlige mad ud om fem minutter”?

”Ja… noget af det”

”Så kan vi da ligeså godt få det…?

”Hmm… det koster jo normalt 298,- pr. kuvert

”Det er da næste synd at smide alt det gode mad ud?

”Ved I hvad, fyld de her bøtter op, så skal I slippe med… skal vi sige 100,- kroner… i alt”

Besætningen fik tiden til at gå - og fik mad til to dage… og det bare denne ene gang, besætningen stillede sig foran buffeten, 5 minutter i lukketid. Og tænk… de har også salat og dessertbuffet.

Nu da temperaturene til vand og til land efterhånden ligner noget man kan bevæge sig rundt i, uden frostskader, er anden ganske rar måde at slappe af, badning. Ikke kun den man kan købe sig til for en ti krone, hvor man overøses med varmt vand, i afmålt tid. Næ, den i havet skam. Sommertogtet har budt på adskillige badeture, som her, for at der ikke skal være nogen diskussion er dokumenteret. Og ja... vi husker at få sol på hele overkroppen, på næste sommertogt... hvis vejret er til det