Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

Sejlbådes Tetris

2013Posted by Philip Jensen Tue, July 23, 2013 16:25:01

”Det gode skib Liss” sommertogt er nu gået ind i sin anden uge. Lærlingemoren er afmønstret og Yachtskipper af 3 grad er påmønstret.

Turen fra den meget flotte svenske havn Varberg, startede med afgang kl. 05.00 og 8 timer senere anløber skib og besætning Østerbyhavn på Læsø. Mod forventning er det vindstille og turen over Kattegat og samtlige 50 sømil går for motor. Der bliver undervejs tid til at dase, sove, hygge, spis, øve knob og fiske, uden dog det lykkes at skaffe middagsmaden.

Ankommet går det op for besætningen, at der på Læsø spilles det særlige ”Tetris” for lystsejlere. Ikke som computerspil, men med rigtige sejlbåde, der på forunderlig vis passer ind og sammen. Store og små, dyre og billige ligger de tæt, så det skaber et pakket mønstre i havnebassiner.
I mønstret Liss er en del af, er der 6 skibe, Liss er nummer 5, så man kommer hinanden ved. Andre steder i havnen ligger der 11 skibe uden på hinanden. I øvrigt begår man sig bedst i havnen hvis man taler svensk, ifølge havnefogeden er 75 % af alle gæster svenske. Det passer noget meget godt, der er ikke en dansk flag at spotte, lidt underligt at føle sig så meget på udebane i en dansk havn.

I forhold det svenske har Lærlingen et indsatsområde, men klare sig foreløbigt fint, når han bliver tiltalt, hvilket han gør ofte. Han fører forholdsvis lange samtaler, ved at smile, nikke, le anerkendende og komme med kvalificerede, åbne spørgsmål.

Og det må jo virke, for hvordan han så end har båret sig ad, kom han glædestrålende, efter en tur op og ned af molen i Torekov og fortalte at nu havde han fundet kvinden, der skulle lave mad, føde hans børn, vaske hans tøj og nusse ham i nakken, nu gjaldt det bare om at pigerne ikke mødte hinanden.

Og når vi nu er Svabergastlærlingen benyttede han lejligheden under en obligatoriske, indlagt sightseeing, i Helsingborgs gamle bydel, til at bruge det nyerhvervede undervandsfotograferingsapparat. Som det fremgår findes her nedderst, er der forskellige måder, man kan fotografere ænder.

Duften af nybagt morgenbrød begynder at breder i kabyssen og det er tid til at ta´ fat på en ny dag på skønne Læsø.