Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Det gode skib Liss

Logbog for det gode skib af Svanemøllehavnen i København.

Liss er af mærket Maxi 77.

kultur, kaffe og saltvand

2013Posted by Philip Jensen Thu, July 18, 2013 23:42:45

”Det gode skib Liss” har på sit sommertogt været forbi Höganäs. En by omgivet af flot natur på den svenske vestkyst, med ca. 13.000 indbyggere, som er kendt for sin keramik produktion.

Et keramisk kendetegn, er også havnemolen mod syd, som henover et par hundrede meter, er dekoreret med keramik, og hvilken keramik det er. Det må være samtlige byens børn, der hver har dekoreret en keramikflise. Med tegninger, digte, udsagn og hvad det eller er faldet dem ind. Og som en skriver; selv sten kan tale, og det kan der jo være noget om.

Som altid, når besætningen anløber en havn, skal den lokale kirke besøges og det er heller ingen undtagelse her. Ekstra fint blev det, at besætningen tændte et lys og sendte en tanke til Lisbeth, en kær slægtning, som på samme tidspunkt blev begravet i Danmark.

Besætningen kom også forbi Mölle, som udover at være beliggende for foden af det imponerende Kullaberg, det vi danskere kalder Kullen også er kendt for at husene har Sveriges højeste kvadratmeterpris. Byens huse ligger forskudt op ad klippesiden og alle har havudsigt. Kaffen blev drukket på det lekendariske Grand Hotel, helt øverst på klippesiden, hvorfra der er imponerende udsigt over havet.

At så også det var så heldigt at den tidligere ejer og nye hustru kom forbi med ”Det gode skib Rupee”, gjorde bare opholdet endnu mere vellykket. Der blev grillet, spist god mad og fortalt røverhistorier.

Svabergastlærlingen passer fint sine pligter om bord, dog bliver der tid til at charmerer sig ind på havnenes unge piger. Dog skal scorereplikkerne måske lige justeres, for det virkede i hvert fald ikke helt efter hensigten i morges, hvor han henvendte sig til en kvinde. For det første viste det sig, hun talte tale svensk og da de så var ”gået forbi hinanden nogle gang”, kom replikken, der måske skulle ha´ virket... men ikke gjorde det; ”undskyld, men det er bare fordi du ligner min mor!”